Rottweiler pups fokker

Rottweiler pups fokker. Wij zijn fokker van rottweiler pups. Doordat er meerdere rottweiler teven aanwezig zijn, hebben wij meerdere nestjes rottweiler pups in 1 jaar. De fokkerij is gelegen in Belgisch Limburg. Op de knop "contact" (links in het tabblad) vind u al onze gegevens.

 

 

Ontwormen:

De rottweiler pups door ons gefokt worden 3 x ontwormd voor verkoop. Waarom hebben pups wormen ? Dit komt doordat alle honden wormen hebben, en de larven die in de moederhond zitten zijn ongevoelig voor ontwormingsprodukten. Ongeboren rottweiler pups worden eigenlijk al besmet in de baarmoeder, en na de geboorte worden ze ook nog eens besmet via de moedermelk. Dit kan geen enkele fokker voorkomen. Daarom is het noodzakelijk om al op een leeftijd van 2 weken de pups een eerste maal te ontwormen. We herhalen dit op een leeftijd van 4 weken en op 6 weken. Ook worden verschillende merken van ontwormingsmiddelen toegediend, zodat er geen resistentie kan optreden bij de pups. Wij raden de koper van onze rottweiler pups aan om na aankoop om de 4 maanden een ontwormingskuur te geven. Als de hond volwassen is volstaat het om de rottweiler 2 x per jaar te ontwormen, en dat levenslang.

 

Vaccineren

Pups krijgen bij de geboorte antistoffen mee van de moeder via de melk, maar die antistoffen verminderen geleidelijk aan. Daarom worden bij ons de rottweiler pups op een leeftijd van 6 weken een eerste maal inge├źnt door de dierenarts tegen alle mogelijke hondenziektes. Omdat bij pups de basis moet gelegd worden om de volwassen rottweiler heel zijn leven lang te beschermen tegen ziektes, moet de pup meerdere keren gevaccineerd worden. De tweede vaccinatie gebeurt op een leeftijd van 9 weken, en een derde keer gebeurt op 12 weken. Vanaf dan volstaat 1 jaarlijkse vaccinatie bij de dierenarts. Vaccinaties werken niet onmiddellijk, want het is de bedoeling om de pups eigenlijk een heel lichte dosis van de virussen in te spuiten, waar deze dan een weerstand tegen opbouwen. Wij raden daarom iedereen aan om pas een week na het derde spuitje, dus op de leeftijd van 13 weken voor de eerste keer naar een hondenschool te gaan. Uw pup zal pas vanaf deze leeftijd voldoende beschermd zijn tegen alle hondenziektes.

 

Het nest verlaten:

Onze rottweiler pups mogen het nest verlaten op de leeftijd van 7 weken. De koper moet dus zelf met de pup nog naar de dierenarts om de volgende vaccinaties te laten toedienen. Men is hiervoor vrij van dierenartskeuze.

 

Erkende fokker:

Wij zijn een door het ministerie erkende rottweiler fokker. Ons erkenningsnummer is HK15212283 . Dit betekend dat wij door de overheid regelmatig gecontroleerd worden op :

- De huisvesting van onze honden + pups

- Dat onze honden + pups verplicht onder toezicht van een dierenarts staan

- Dat de koper van onze pups een wettelijk garantiecertificaat meekrijgen. Mocht er in een uitzonderlijk geval toch iets mis zijn met een door ons verkochte rottweiler pup, dan wordt u volledig vergoed.

 

Bekijk ook onze andere links om veel informatie en tips te weten te komen vooraleer u een rottweiler pup aankoopt!